Hammaslääkäripalvelut Haukiputaalla   

Suun ja hampaiden terveys vaikuttaa koko kehoon ja yleiseen terveydentilaan. Terveellä, hyvin hoidetulla suulla on myönteinen vaikutus myös itsetuntoon ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Hammashoito
Tarkasta hampaidesi kunto säännöllisesti. Suunhoidon ammattilainen määrittelee tarkastusvälin yksilöllisesti. Kliinisiä tutkimuksia täydennetään tarvittaessa röntgenkuvilla.

Suuhygienistin palvelut
Suun terveydenhuollon ammattilaisen erikoisosaamista ovat suun terveyden edistäminen ja ylläpito sekä ennaltaehkäisevä hoito. Hän auttaa sinua suunterveyden ylläpidossa mm. opastamalla kotihoidossa ja suunhoitotuotteiden käytössä.

Paikkaushoito
Vaurioituneiden hampaiden korjaamisessa käytettävät paikkamateriaalit valitaan huomioiden purennan vaatimukset, kestävyys ja esteettisyys.

Eroosion hoito
Hampaiston eroosiossa hammaskudos liukenee mahalaukusta, ravinnosta tai hengitysilman mukana tulleista hapoista. Eroosion hoidossa tärkeintä on kartoittaa syyt ja ennaltaehkäistä vaurioiden syntyä. Syntyneitä vaurioita hoidetaan paikkaushoidoilla tai hampaiden kruunutuksilla.

Juurihoidot
Juurihoitoa tarvitaan, kun hampaan ydin on vaurioitunut pysyvästi. Hoidossa hampaan juurikanavat hoidetaan erilailla huuhteluaineilla ja lääkkeillä. Lopuksi juurikanavat täytetään ja hammas paikataan tai kruunutetaan.

Iensairauksien hoito
Ota yhteyttä, jos sinulla vaivaa verenvuoto, pahanhajuinen hengitys tai muut ikenien heikentyneen kunnon aiheuttamat vaivat.

Oikomishoito
Oikomishoito korjaa purentavirheitä ja suun estetiikkaa. Virheellinen purenta voi olla syy esim. pään ja kasvojen kiputiloihin. Myös aikuisten hampaita on mahdollista oikoa.

Esteettinen hammashoito
Esteettinen hammashoito auttaa hampaiden ulkonäköön liittyvissä ongelmissa. Näitä voivat olla esim. värjäytymät, lohkeamat, asentovirheet ja hampaiden puutokset. . Erityisesti esteettisiin ongelmiin vastaanotollamme on käytössä Edelweiss-laminaatit.

Hampaiden valkaisu
Valkaisun tekee joko suuhygienistin tai hammaslääkäri. Valkaisu on turvallista, ja se sopii lähes kaikille. Toimenpide tehdään vastaanotolla tai valkaisulusikoiden avulla kotioloissa. Menetelmä valitaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Implanttihoidot
Hammasimplantti eli keinojuuri on leukaluuhun asennettava ruuvi, joka korvaa hampaan juuren. Implanteilla voidaan korvata yksi tai useampi hammas, myös hampaaton ylä- ja alaleuka. Implantti valmistetaan titaanista. Implantin päälle asennetaan hampaan kruunu tai hammassilta.

Purentavaivojen hoito
Päänsäryn, korvakivun ja purentalihasten jännitystilojen syynä voivat olla purentavirheet tai hampaiden pureskelu. Purentavaivat ovat yleisiä kaikenikäisillä.
elämänlaatuun.

Protetiikka
Hammasproteesi korvaa tuhoutuneen, poistetun tai puuttuvan hampaan. Lisäksi omiin hampaisiin kiinnitettävät kruunut ja laminaatit ovat osa omien hampaiden vahvistamiseen tai korjaamiseen tähtäävää protetiikkaan.

Röntgenpalvelut
Vastaanotollamme on käytössä digitaalinen kuvasjärjestelmä. Panoraamakuvauslaitteella pystymme kuvaamaan koko hampaiston sekä leukaluiden ja leukanivelten alueet.

Suu- ja leukakirurgia
Yleisimpiä kirurgisia toimenpiteitä vastaanotollamme ovat hampaiden vaikeat poistot, limakalvojen koepalojen otot, hampaiden juurten resekoinnit ja implanttien asennus.


Lisäksi

Lasten ja nuorten hammashoito
Haukiputaalla palvelemme myös lapsipotilaita. Kasvavan lapsen ja nuoren suu tarvitsee säännöllisiä tarkastuksia. Pienten lasten hoidoissa voidaan tarvittaessa käyttää esilääkitystä.

Pelkopotilaiden hoito
Kerro aikaa tilatessasi, jos kärsit hammashoitopelosta. Haukiputaan Lääkärikeskuksessa autamme sinua hammashoitopelkosi kanssa parhaalla mahdollisella tavalla.

Työpaikkahammashoito
Työpaikkahammashuollosta hyötyvät sekä työntekijä että työnantaja. Työnantaja maksaa – joko osittain tai kokonaan – työntekijöiden hammashoitokulut.
Ota yhteyttä vastaanottoomme. Katsotaan yhdessä yrityksellesi sopiva ratkaisu!

 

VARAA AIKASI

Hammaslääkärit

hammastus@hha.fi

Ajanvaraus internetissä 24h!

AVOINNA
ma-pe 8-20
 

 

HAMMASLÄÄKÄRIT

Heikki Kiviahde

 

 

Anu Palosaari

 

 

Birgitta Kropsu

Elina Niemi

Merja Jokela

 

SUUHYGIENISTIT

Elina Jokela

 

 

Oili Kaleva