Haukiputaan lääkärikeskus

Ajankohtaista

image/svg+xml

Turvataksemme asiakkaidemme ja henkilöstömme turvallisuuden, ethän tule hammaslääkärin vastaanotolle, jos sinulla on flunssan oireita. Jos joudut näistä syistä siirtämään aikasi, ole yhteydessä vastaanotolle puhelimitse puh. 08-5409907!

Keho voi muistaa trauman

Mieli reagoi traumaan, mutta niin tekee myös keho. Perinteisesti psykoterapiassa on keskitytty juuri mielen hoitoon ja psyykkisen kärsimyksen vähentämiseen. Sensomotorinen psykoterapia ottaa kuitenkin huomioon myös kehon, sillä traumaattinen tapahtuma voi aikaansaada erilaisia fyysisiä tuntemuksia vielä kauan itse tapahtuman jälkeen.

Sensomotorisen psykoterapian tavoitteena on pystyä tunnistamaan kehon reaktiota ja lisäämään ymmärrystä siitä, miten psyykkinen terveys vaikuttaa fyysisiin tuntemuksiin. Traumatapahtuman aiheuttamat tuntemukset ovat voineet jäädä ikään kuin talteen kehon sensoriseen muistiin ja voivat tulla esiin yllättävissäkin tilanteissa esimerkiksi lamaantumisena tai sykettä kiihdyttävänä ylivireytenä. Sensomotorisilla menetelmillä näiden muistojen ja niiden aiheuttamien fyysisten reaktioiden yhteyttä pyritään ymmärtämään.

Sensomotorista terapiaa käytetään myös urheilijoiden tai työhyvinvoinnin tarpeisiin. Tavoitteena on tällöin esimerkiksi parantaa keskittymiskykyä ja stressinhallintaa. Sensomotorista terapiaa voidaan tarvittaessa yhdistää myös muihin terapiamuotoihin.

Mieltä askarruttavien tuntemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Keinoja löytyy, kunhan rohkeasti ottaa ensimmäisen askeleen ja hakee apua. Olemme täällä sinua varten, ota yhteyttä.