Haukiputaan lääkärikeskus

Suu- ja leukakirurgia

image/svg+xml

Turvataksemme asiakkaidemme ja henkilöstömme turvallisuuden, ethän tule hammaslääkärin vastaanotolle, jos sinulla on flunssan oireita. Jos joudut näistä syistä siirtämään aikasi, ole yhteydessä vastaanotolle puhelimitse puh. 08-5409907!

Suun alueen leikkaukset

Yleisimpiä suun alueen leikkauksia ovat hampaiden leikkauksellliset poistot, hampaan juurenpään resektiot, ienleikkaukset ja koepalojen ottaminen limakalvoilta. Suun alueen leikkaukset tehdään yleensä paikallispuudutuksessa.

Viisaudenhampaita pitää usein poistaa leikkaamalla, koska niille ei aina ole hammaskaarella tilaa puhjeta purentaan normaalisti. Osittain suuhun puhjennut viisauden hammas on tulehduksille altis.

Resektio tarkoittaa hampaan juurenpään leikkausta. Resektiota tarvitaan, jos tavanomaisella juurihoidolla ei saada juuren kärjen tulehdusta parannettua.

Hampaan kiinnityskudossairaus voi olla edennyt niin pitkälle, että hoito vaatii mekaanisten puhdistus- ja antibioottitukihoitojen lisäksi leikkaushoitoa.

Ienleikkauksen syynä voi olla myös ikenen liikakasvu, ienvetäymä tai ennen proteettisia toimenpiteitä tehtävä hampaan kiinnityskudosten muotoilu.