Haukiputaan lääkärikeskus

Hampaiden valkaisu

Keväällä myös hampaat hohtavat

Toisilla ihmisillä hampaat kellertävät enemmän kuin toisilla. Toisaalta ikääntyminen ja elintavat, kuten tupakointi ja nuuskaus sekä tiettyjen ravintoaineiden, kuten musta tee, kahvi ja viini, käyttö voi kellastuttaa hampaita. Vastaanotollamme saat hymystäsi jälleen hohtavan.

Hampaita voidaan valkaista erilaisilla tavoilla. Lähtötilanne ja toivottu tulos vaikuttavat menetelmän valintaan. Ennen valkaisua hampaat tarkistetaan, jotta niissä ei ole reikiä eikä hammaskiveä ja että ikenet ovat kunnossa.  

Vastaanotolla tehtävässä valkaisussa voidaan käyttää voimakkaampaa valkaisuainetta kuin kotona tehtävissä valkaisuissa, koska ikenet voidaan suojata huolellisemmin. Hetkellistä vihlontaa voi esiintyä joko valkaisun aikana tai sen jälkeen.

BlancOne CLICK -kevytvalkaisu on uudenlainen nopea tapa toteuttaa valkaisuhoito. Valkaisussa käytetään valokemiallisia geelejä, jotka sisältävät valkaisevan peroksidin lisäksi kahta komponenttia, joilla peroksidi hajoaa nopeasti ja tehokkaasti. Tässä valkaisumenetelmässä ikeniä ei tarvitse erikseen suojata, eikä toimenpide aiheuta vihlontaa. Valkaisu voidaan tehdä peruskäynnillä, se kestää noin 10 minuuttia.

Hampaiden valkaisun jälkeen on hyvä välttää parin vuorokauden ajan hampaita värjääviä nautinto- ja ruoka-aineita.

Hampaiden värjäytymiä voidaan poistaa myös tahnapuhdistuksella. Hammas kirkastuu, mutta tällöin ei ole kyse varsinaisesta valkaisemisesta.

Katsotaan yhdessä, mikä valkaisumenetelmä on juuri sinun hampaillesi sopiva.