Aika varmistaa hampaiden ja suun kunto?

Hammastarkastuksessa tarkastetaan suun ja hampaiden hyvinvointi. On hyvä tarkastuttaa hampaansa noin vuoden välein tai, jos terveydentila sallii, yksilöllisesti harkiten harvemmin. Tutkimuksessa varmistetaan hampaiston, ikenien ja limakalvojen kunto sekä leukanivelen toiminta ja purenta. Hampaista tarkistetaan mahdollinen plakin sijainti ja määrä sekä hammaskiven esiintyminen. Tarvittaessa voidaan ottaa röntgenkuvia auttamaan tutkimusta.

Kaikki sairaudet eivät oireile heti alussa, joten säännöllinen seuranta auttaa havaitsemaan mahdolliset ongelmat jo varhaisessa vaiheessa. Tällöin niiden hoitaminen on todennäköisesti helpompaa ja myös edullisempaa. Suun ja hampaiden sairauksilla on lisäksi yhteys esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin, joten suun terveyteen kannattaa panostaa. Kela korvaa osan yksityislääkärin käynnin kustannuksista.

Kun tulet meille ensimmäisen kerran, käymme kanssasi läpi yleisen terveydentilasi ja mahdolliset käytössä olevat lääkkeet ja yliherkkyydet. Lisäksi voimme keskustella ravintotottumuksista ja suun hygieniasta. Mikäli sinulla on diabetes, mainitse tästä aikaa varatessasi niin ohjeistamme, miten valmistaudut vastaanotolle.

Jos hammaslääkärin tutkimus pelottaa, mainitse siitäkin ajanvarauksen yhteydessä. Huomioimme pelkopotilaat toiminnassamme ja pyrimme aina siihen, että tutkimus on mahdollisimman rauhallinen ja turvallinen kokemus.

TUTUSTU HAMMASLÄÄKÄRIPALVELUUMME