Hammasimplantti tarvitsee luuta

Hampaattomalla alueella täytyy olla riittävästi luuta, jotta hammasimplantti voidaan toteuttaa. Jos hammas on puuttunut pitkään, voi ympäröivässä luussa olla jo luukatoa. Myös hampaan poiston yhteydessä joudutaan toisinaan poistamaan luuta poistettavan hampaan ympäriltä. Mikäli omaa luuta ei ole riittävästi, voidaan sitä lisätä tekemällä luunsiirre.

Luunsiirre voidaan yleensä ottaa suun alueelta. Myös keinoluun käyttö on mahdollista. Mikäli implanttihoidossa joudutaan käyttämään luunsiirrettä, vie hoito enemmän aikaa: siirre luutuu tyypillisesti noin 4–6 kuukaudessa, minkä jälkeen implantti voidaan vasta asentaa paikalleen.

Mikäli implanttihoidossa käytetään luunsiirrettä, tehdään toimenpidettä varten tarvittavat kuvantamistutkimukset. Luunsiirre nostaa toimenpiteen hintaa, mutta puuttuva luu ei siis yleensä ole este implanttihoidolle.

Jos hammasimplantin mahdollisuus askarruttaa, ota yhteyttä. Katsotaan yhdessä, millainen eteneminen on juuri sinun kohdallasi mahdollista.