Implantti korvaa oman hampaan

Hammasimplantti on titaanista valmistettu keinojuuri, jolla korvataan puuttuva hammas. Implanteilla voidaan korvata yksi tai useampi hammas. Implantti on purennan kannalta hyvä ratkaisu puuttuvan hampaan aiheuttamien muutosten estämiseksi.

Implantti on ruuvi, joka kiinnitetään leukaluuhun ikenen tasalle tai vähän sen alle. Ruuvi luutuu leukaan, jonka jälkeen siihen voidaan kiinnittää kruunu tai silta. Implanttia voidaan käyttää myös irtoproteesin kiinnittämiseen. Implantit ovat pitkäikäisiä, kun hampaita hoitaa hyvin.  

Ennen implantin laittamista hampaisto/suu tutkitaan ja röntgenkuvataan. Tällöin voidaan arvioida luun rakenne ja määrä, sillä luuta täytyy olla tarpeeksi implanttia varten. Tarvittaessa voidaan tehdä luusiirre ennen implantin asentamista tai asentamisen yhteydessä.

Itse implantti asennetaan paikallispuudutuksessa. Toimenpide on kivuton. Implantin annetaan luutua leukaluuhun muutaman kuukauden ajan, jolloin ruuvin pintaan kasvaa uutta luuta. Paranemisajan jälkeen implanttiin liitetään jatkeosa, johon kruunu, silta tai proteesi kiinnitetään.

Implanttia hoidetaan kuten muitakin hampaita. Hammaslääkärimme kertoo, mikä kulloinkin on paras tapa. Lisäksi implantti on hyvä tarkistuttaa säännöllisin väliajoin.

Kysy lisää tai varaa aika hammaslääkäreiltämme.